Čískejk jako z kavárny z 5 surovin

Udělejte si kavárnu doma! Čískejk tak jednoduchý, že už nebudete mlsně okukovat výlohy kaváren a překvapíte každou oslavu a sešlost. Úspěch garantuji! 😉 #peceni #cheesecake #pavlapolifka

Suroviny: 1 balení oblíbených máslových sušenek (100-110 g), asi 80 g hodně změklého másla, 1 vanička mascarpone (alespoň 250 g), 1 kelímek šlehačky 40%, přírodní vanilka nebo vanilkový cukr, moučkový cukr dle chuti 

Množství stačí na malou dortovou formu. Na velký čízkejk ve větší formě zdvojnásobte množství všech surovin.

Postup: Rozdrťte sušenky ve větší míse. Můžete je rozmixovat v mixéru, ale ne úplně na prášek. Malé kousky sušenek nevadí. K rozdrceným sušenkám přidejte hodně změklé máslo a vypracujte prsty drobenku. Dno dortové formy vyložte pečícím papírem a na něj natlačte drobenku, aby pokryla celé dno formy. Utlačte drobenku tak, ať vytvoří celistvou vrstvu. Dortovou formu dejte chladit do lednice. Jinou mísu (nejlépe kovovou nebo skleněnou) dejte také vychladit do lednice a až je studená, umíchejte v ní mixérem nebo v robotu na nejvyšší otáčky mascarpone spolu se šlehačkou, vanilkou a cukrem podle chuti do hustého krému. Pozor, abyste krém nepřešlehali, ale měl by být velmi tuhý a hutný. Pak krém naneste do dortové formy na sušenkový základ a dejte chladit alespoň na 4 hodiny (nejlépe přes noc) do lednice. Po vychlazení opatrně tenkým nožem oddělte dort od okraje formy. Povrch čískejku můžete posypat kakaem, skořicí nebo ozdobit čerstvým ovocem. Tento základní čískejk se povede vždycky 😉, postupně můžete zkoušet různé příchutě krému nebo přidat polevu. 

Pro zobrazení komentářů se přihlaste nebo registrujte