Suroviny: 1 hodně zralý banán (s hnědými tečkami), 1 bio vejce, 1 lžíce kakaa, hrst/1-3 lžíce pomletých ovesných vloček, špetička soli, 1 lžička prášku do pečiva z vinného kamene, špetka skořice, na ozdobení borůvky, ořechy, kousky čokolády nebo co kdo má rád. Může a nemusí být troška třtinového cukru nebo medu. Pokud máte rádi sladké, přislaďte si těsto dle libosti, ale není to potřeba. Množství vychází asi na 3 menší formičky, podle požadovaného počtu muffinů suroviny vynásobte.
Postup: Banán rozmačkejte vdiličkou na kaši, přidejte vejce a metličkou nebo vidličkou spojte v kaši. Smíchejte hrst vloček s práškem do pečiva a kakaem a přimíchejte do kaše. Směsí naplňte formičky na muffiny. Pokud nejsou silikonové nebo jednorázové, vymažte formičky olejem a vysypejte moukou nebo rozemletými vločkami. Těsto naplňte až pod okraj formiček. Ozdobte kousky čokolády, borůvkami nebo ořechy. Pečte ve vyhřáté troubě na 190 stupňů asi 8-12 minut podle velikosti fomiček. Jakmile se na povrchu těsta udělá krusta je hotovo. Výborné jsou ještě teplé se zakysanou smetanou nebo jogurtem, které trošku osladím přírodním vanilkovým cukrem, nebo s ovocnou omáčkou.